dissabte, 31 de març del 2012

Join z bain (Instrument infernal)

Jožin z Bazin (1978) és una cançó del músic i humorista txec Ivan Mládek, és una de les cançons més populars a la República Txeca i Hongria. Mládek fins i la va anomenar "Himne Nacional" del seu programa de televisió Countryshow.

La cançó és una surrealista història d'un misteriós home-monstre devorador de vides en els pantans (Jožin z Bazin, Joey dels pantans), aquest ​​monstre és finalment derrotat amb l'ús d'un aparell de fumigació.

La cançó és una paròdia dels contes medievals, on un valent cavaller rescata un remot regne de gent aterrida per un monstre horrible, es casa amb la princesa, i rep la meitat del regne com a recompensa. Un home que conduïa a través de la regió txeca de Moràvia en un Skoda 100 es troba un poble terroritzat per un monstre anomenat Jožin, que menja principalment turistes de Praga.

Des de l'any 2011, aquesta s'ha fet popular a Catalunya, gràcies al programa APM


dimecres, 28 de març del 2012

Bauzá contra L'IES Marratxí

Tots coneixem l'implacable política, que segueix el Partit Popular, allà on governa, per exterminar la llengua catalana, en aquest blog ho hem denunciat diverses vegades: Primer en el post, Francisco Camps vol erradicar el català de les escoles valencianes, més endavant amb aquest altre Jose Ramon Bauza, còpia Francisco Camps per anar contra el català

Ara el President de les illes a fet un pas més, fent que el català no sigui un requisit per treballar a l'administració. La resposta a les illes comença a ser contundent, diumenge Palma va viure la manifestació més multitudinària dels últims anys.
Un dels actes que més a molestat l'intolerant govern de Jose Ramón Bauza, ha estat aquest innocent vídeo fet per l'Institut de Marratxí.



La directora general de Planificació de la consellera d'Educació, Mercedes Celeste, va amenaçar ahir l'equip directiu de l'Institut d'obrir-los un "expedient informatiu i disciplinari, si és el cas", perquè cal "retornar a la situació de pau que hi hauria d'haver en el centre en aquest moment"

Absolutament delirant que els polítics del PP és molestin per una lletra com aquesta:

Mira que a les terres de les Balears
has de canviar la llengua pel castellà,
però qui ha estat l’inventor,
ganes de tocar els collons!!!

No cal que et digui, nano, que som mallorquins,
que xerram amb els altres com ens surt de dins,
però cal recordar
el que ells ens volen robar.

Gent de Marratxí,
a on és que anau?
què ha passat aquí?
tots la veu alçau!

Si es posen pesats,
ho tenim pensat:
Ens enllaçam per la llengua, ah ah
Enllacem-nos per la llengua, ah ah.

dilluns, 26 de març del 2012

'Where The Trail ends', el repte

En aquest blog em parlat diverses vegades de reptes esportius extrems. Vam començar amb el Buggy Rollin, espectacular descens sobre patins, deprés parlàrem del Cliff Diving, salts sobre l'aigua en escenaris  espectaculars i sorprenents, i l'últim repte d'esport extrem del qual vam parlar va ser Dean's Blue Hole, la immersió a pulmó, en el forat més profund del mar.

El nou repte d'avui el proposa Red Bull (qui sinó) que ha iniciat un nou projecte per a aquesta temporada de la mà de Freeride Entertainment.'Where The Trail ends' (On acaba la ruta) és un serial que ha arrencat aquest any amb l'objectiu de fer les delícies dels amants a les dues rodes sense motor.

Tres dels esportistes més destacats d'aquesta disciplina, Darren Berrecloth, Kurt Sorge, i Doerfling James, han estat els triats per gravar un primer tràiler en el desert del Gobi (Xina). Pujats en les seves bicicletes tot terreny, tots ells es juguen la vida descendint per camins mai explorats.

En 'Where The Trail ends' poden veure's disciplines denominades com Freeride Dirt, Slopestyle o Freestyle. Tot un espectacle d'esport extrem per a l'ull humà, però que molt pocs s'atreveixen a fer.

dissabte, 24 de març del 2012

El català és la 27a llengua del món en pes econòmic

El català es troba entre les 100 llengües més parlades del món i és la catorzena més parlada de la Unió Europea, ja que ha guanyat 500.000 parlants des del 2004 i ja són gairebé 10 milions de persones que el parlen. Així ho diu l’InformeCat 2012, un informe anual sobre l’estat del català que ha presentat avui Plataforma per la Llengua, i que situa al català com la 27a llengua del món en pes econòmic.

L'estudi sustentat en una cinquantena de xifres que ve a demostrar que la llengua catalana està guanyant terreny. Alguns dels ítems recollits en l'informe –el català és la 27a llengua del món en pes econòmic, és la 14a més parlada de la UE, ha incorporat 500.000 nous parlants (un 6%) en els últims set anys, el nombre de lectors de diaris en català ha crescut un 30% l'últim any...– confirmen el bon estat de salut del català.

En l'àmbit empresarial, també es registren avenços constants: a tall d'exemple, el 90% dels vins i caves amb denominació d'origen, més de 4.000 productes de marca blanca i totes les aigües catalanes de gran consum ja són en català. I és que el català és en la 27a posició mundial quant a importància econòmica, segons l'Índex Steinke

Si voleu llegir l'informe sencer el podeu descarregar aquí: InformeCat 2012

diumenge, 18 de març del 2012

Els blocs de Blogger, amb domini .es, com eliminar-ho

Google afegeix el domini de país (en el cas català l'estranger .es) des del que es fan les visites als blocs allotjats a blogspot.com

Tal com es pot llegir al web de suport de Blogger, aquest canvi no s'aplica al país des d'on s'escriu el bloc, sinó des del que hi accedeix cada usuari: així, si hi accedim des de frança, el domini passa a ser blogspot.fr, i des de Mèxic, acabaria en .com.mx.

Gràcies als blogs de Marc Belzunces i de Tomàs Mallafré és pot eliminar el .es dels nostres blogs

Entreu al vostre blog des de http://blogger.com
Entreu a Plantilla - Modifica l'HTML
Enganxeu aquest codi despŕes de l'etiqueta < head > (és aconsellable guardar còpia de seguretat abans)
Deseu la plantilla
Ja no sou espanyols o francesos!

A nosaltres ens ha funcionat, animeu-vos!

dissabte, 17 de març del 2012

Samsung Galaxy S3, què podem esperar

Mesos de rumors, filtracions i retards. Sembla que la primera imatge de la Samsung Galaxy S3 s'ha filtrat.
Però, què podem esperar del nou terminal de la marca sud-coreana? A hores d'ara no crec que quedi cap dubte que en unes setmanes serà presentat en societat després d'un any de continus rumors. No en va és el terminal referència d'Android i els de Samsung de ben segur que voldran mantenir aquest estatus guanyat en dos anys.

Cercar quina pot ser l'evolució de la pantalla de la gamma alta dels telèfons Galaxy no és complicat. El Samsung Galaxy S3 podria augmentar la pantalla del model anterior, fixada en 4.3 polzades, fins assolir la xifra de 4/6 polzades . No augmentar podria considerar per alguns com un pas enrere, mentre que pujar per sobre de les 5 polzades el deixaria molt a prop d'una gamma nova que Samsung no voldria trepitjar tan aviat, la del seu Note . Així que 4.6 polzades és una xifra sensata i molt possible.

Aquest creixement d'una part tan important en un telèfon vindria convenientment acompanyada de major resolució, concretament 1280 × 720 píxels . La tecnologia escollida per a ella seria una Super AMOLED Plus amb cobertura Gorilla Glass i una densitat de 319 ppp.

Caldrà estar atent a si Samsung opta per donar-li una mica de curvatura a aquesta nova pantalla gràcies a la seva pantalla FOLED .

Doncs només hem d’esperar al Samsung Unpacked que tindrà lloc el proper dia 22 de maig a Londres. Si us fixeu en la imatge d'aqui sobre, coincideix el dia de la presentació amb el dia que posa al terminal, casualitat o no?

diumenge, 11 de març del 2012

Convergència no és independentista

Convergència no és independentista, això ho sap tothom, sempre marejant la cosa i escalfant al personal, quan arriba l'hora de la veritat, doncs ja se sap´, el soci preferent és el PP, i els "lobbys" catalans que fan negoci de la dependència (constructors, entitats financeres, gestores d'infrastuctures) la mar de contents.
Els de Polònia, un altre vegada ho han resumit molt bé en aquest gag emès el passat 1 de març.

diumenge, 4 de març del 2012

El Rap de les protestes estudiantils

Aquesta darrera setmana s'ha caracteritzat per les protestes dels estudiants, en defensa de l'ensenyament públic, massives manifestacions arreu del Països Catalans, d'unes reivindicacions prou justes. Com quasi sempre que passa a Barcelona quan hi ha manifestacions importants, grups organitzats, aliens a les reivindicacions han protagonitzat incidents, que han anat molt bé a la caverna per criminalitzar la cosa.

El que ha passat per alt a la majoria de mitjans de comunicació, és el talent d'aquest jove estudiant de Barcelona que es marca un reivindicatiu Rap a les portes del World Mobile Congrés.

Caldrà estar atents i seguir en la mesura de lo possible, les evolucions d'aquest jove talent, del qual desconeixem el nom.