diumenge, 10 de juliol del 2011

Jose Ramon Bauza, còpia Francisco Camps per anar contra el català

El retorn del PP a les principals institucions de les illes ha estat un crit de guerra contra el català. El president del nou govern, José Ramón Bauzá ha eliminat la Direcció General de Política Lingüística, una àrea present fins ara tots els el governs insulars, fossin del color que fossin. Les seves funcions i les de les direccions generals de Cultura i de Joventut acabaran en una Direcció General de Cultura i Joventut. Després del primer Consell de Govern, Bauzá confirmà que era una de les 35 direccions generals eliminades (passen de 66 el 2007 o 55 ara a 31). També ho ha fet el nou alcalde de Palma, Mateu Isern, qui també ha acabat amb el servei de dinamitzadors lingüístics.

De fet a les Illes el que està passant el que ja fa anys que passa al País Valencià, quan explicàvem que Francisco Camps vol erradicar el català de les escoles valencianes. El nou President Balear ja ha dit que importarà a les Illes el model d'ensenyament trilingüe de Camps, és a dir eliminanarà les línies en llengua catalana per passar a un model únic basat en el castellà, l'anglès i el català, José Ramón Bauzá, ja ha afirmat en el seu discurs d'investidura que seguirà les passes del seu company de partit, Francisco Camps. Bauzá ha promès que els pares podran escollir lliurement centre i llengua, i assegura que està 'sensibilitzat' amb la realitat lingüística de les Balears. Per això, diu, abordarà 'amb respecte' el model lingüístic i apostarà 'decididament' per la implantació progressiva d'un model de centre en català, castellà i anglès.

Ara només cal esperar, aviat veurem una presentació de candidats a batlle del PP insular on aquests demanen  perdó per parlar en a llengua del país, tal com va passar al País Valencià, ho explicàvem en el post: L'autoodi del PP valencià, el bilingüisme que volen.