dimarts, 28 de setembre del 2010

PlayBook de BlackBerry, més competència per l'Ipad


Ja parlàvem no fa gaire d'una possible competència per l'Ipad de Apple, des de Còrdova (Espanya) amb l'iFree Tablet, o la Índia amb el OlivePad. Ara sembla que un dels principals fabricants de terminals de telefonia mòbil també s'hi posa.
Research In Motion (RIM), la companyia propietària de la marca de mòbils i agendes electròniques BlackBerry, ha aprofitat la conferència de desenvolupadors la Blackberry Developer Conference, que s'està celebrant des del passat 27 de setembre a San Francisco, per anunciar el seu nou dispositiu Tablet, un producte anomenat finalment PlayBook, (s'havia rumorejat amb el nom de BlackPad)

Els anomenats Tablet PC volen omplir el nínxol de mercat que hi ha entre els smartphones i els ordinadors portàtils. La majoria dels models no tenen teclat físic (és tàctil virtual), però permeten als usuaris descarregar llibres i video, navegar per Internet i enviar correu electrònic.

El nou dispositiu de RIM te una pantalla tàctil de 7 polzades, dues càmeres de fotografiar (una a cada costat), Bluetooth i connexions USB, HDMI, i accés a internet  de banda ampla.
RIM utilitzarà pel seu 'tablet' un sistema operatiu completament nou construït per QNX Programari Systems, empresa que va adquirir a principis d'aquest any. El tablet de RIM serà  fabricat per Quanta Computer Inc. amb seu a Taiwan.

En aquest moment hi ha dos possibilitats de desenvolupament d'aplicacions, els populars apps (petites aplicacions que complementen el programari original), per al sistema operatiu de BlackBerry:
Aplicacions Web amb HTML 5. Els desenvolupadors podran crear aplicacions convincents amb HTML5, CSS i JavaScript ®, que aprofiten el motor de renderitzat WebKit.
Aplicacions Web amb Flash. Els desenvolupadors poden fer us de les Eines d'Adobe, i crear aplicacions visualment riques amb Flash 10.1.