dilluns, 20 de setembre del 2010

David Foster?

Aquest blog fa molts pocs dies ha descobert David Foster. Nascut com a David Walter Foster el 1949 a Victoria a l'estat de la Columbia Britanica del Canadà. És un polifacètic compositor productor i músic, sobretot al piano i als teclats, de llarga trajèctoria tant al seu País com als Estats Units.

Ha treballat com ha productor d'estrelles musicals de to tipus d'estils com: Earth Wind and Fire, Andrea Bocelli, Céline Dion, Mariah Carey, Gloria Estefan, Diamond , Whitney Houston, Cher, Prince, Chicago, Chaka Khan, Barbra Streisand, Kenny Rogers, Olivia Newton-John, Madonna, Michael Jackson, Bryan Adams, Christina Aguilera i molts d'altres.

Propietari d'un segell discogràfic 143-Records,(la distribució del qual corre a càrrec de Warner Music) amb el qual va produir i llençar els primers treballs discogràfics d'artistes com The Corrs, Michael Buble, Renee Olstead i Josh Groban.

Com a compositor cal destacar que l'any 1985 va composar la banda sonora de la pel·licula St. Elmo's Fire, que incloïa el tema Love Theme from St. Elmo's Fire, que va arribar al lloc 15 en llistes de pop dels EUA. Ara la seva composició i interpretació més coneguda, sobretot a Catalunya, és Winter Games, el tema principal dels Jocs Olímpics d'Hivern de 1988 a Calgary, segur que us sona....