divendres, 17 de setembre del 2010

Microsoft diu que millora la velocitat del seu Internet Explorer


El gegant informàtic Microsoft va presentar el passat 15 de setembre a Sant Francisco la nova versió beta (de proves) del seu navegador Internet Explorer 9 (IE9), l'aparença d'aquest navegador és un còpia descarada del Google Chrome

Segons Microsoft, un dels avantatges de l'IE9 és que suporta el llenguatge HTML5, la qual cosa suposa que permetrà descarregar més ràpidament vídeo d'alta qualitat. El nou navegador també resulta més ràpid a l'hora de fer córrer aplicacions escrites en Javascript, una cosa en el que el IE 8 era molt més lent que Chrome de Google o el Firefox de Mozilla.
La companyia va destacar que el IE9 és més estable i carrega les pàgines web més ràpidament que els seus predecessors, i que aquesta versió alleuja la càrrega de treball de la CPU en tasques com reproduir imatges i vídeos a internet. A més, es recolza en la unitat de processament gràfica de l'ordinador el que, segons la companyia, serveix per "desbloquejar el 90% de la capacitat d'aquest, que abans ho acaparaven els navegadors". uns avantatges que tractarà d'aprofitar per recuperar quota de mercat enfront del Chrome de Google, Firefox de Mozilla i Safari d'Apple.

Tot molt maco sobre el paper, inconvenients? un de bàsic l'IE9 només funciona amb Windows 7 o Windows Vista, no funciona amb Windows XP, i de moment no hi haurà versions per altres sitemes operatius (Mac o Linux) que no siguin l'últim de la companyia propietat de Bill Gates.

Encara que Microsoft segueix sent líder al mercat de navegadors, la quota de l'Explorer ha caigut del 74% fins al  60% en dos anys, segons dades de Net Applications. Mentre, la quota de Firefox ha passat a ser en aquest mateix període del 19% al 23%; la de Chrome ha passat de l'1,1% al 7,5% (malgrat que es va llançar al mercat al desembre de 2008), i la de Safari d'un 2,8% a un 5,2%

Recordem que Microsoft, es va veure obligada per la UE a desvincular el seu navegador del sistema operatiu, perquè els clients tinguessin l'opció de triar. Això va ser bàsic en el seu moment per l'expansió dels altres navegadors d'Internet.