diumenge, 30 de maig del 2010

Freaks a Eurovision (I)

Ahir desprès de veure la final del Top 14 (lliga francesa de rugbi), On l'USAP de Perpinyà va perdre contra el Clermont per 6 a 22, al fer zàping ens varem topar amb el Festival de Eurovision.

Resulta que aquest any l'inefable Jimmy Jump, va aconseguir colar-se en mig de l'actuació espanyola de Daniel Diges mentre cantava l'horrorosa cançó, "Algo Pequeñito". Anèctoda divertida per uns i que ha enfurismat a d'altres. Aquí els seus trenta segons de glòria.



Hem cregut oportú crear un nou sub-grup de la música freak dedicat a Eurovision
Aquest festival ens donarà molt de joc.
Començarem per Ucraïna l'any 2007. Un any abans de que Espanya envies l'inefable Rodolfo Chikilicuatre, Ucraïna més agosarada va presentar Verka Serduchka, un personatge creat per Andriy Danilko, que un drag queen representés al seu país no els va fer massa gràcia a un grup important  ucraïnesos. A més, la lletra original de la cançó tenia les paraules Russia goodbye, i als russos, que sempre veuen els ucraïnesos com uns camperols ignorants, tampoc els va agradar.
Danilko va dir que no llençava cap indirecta anti-russa, i que les paraules realment eren Lasha Tumbai, una suposada beguda de Mongòlia, encara que les autoritats d'aquest país neguen l'existència d'aquestes paraules en llengua mongol.
La cançó (en anglès, alemany i rus) és alegre i bastant original.
Molt eurovisva? (com diuen els fans d'aquest singular festival), va quedar segona, encara que això no és important.

2 comentaris:

Pere Massague Riu ha dit...

Aqui tindras molta feina Jordi. Si hi ha alguna cosa friki i casposa, aquesta es Eurovisio. En podras fer una enciclopedia

El Crostó ha dit...

De fet el tema d'Eurovision, ja el varem començar amb el Josmar