dilluns, 17 de maig del 2010

Cap de setmana intens per l'esport català


El cap de setmana ha sigut molt intens per l'esport català.

Vàrem començar divendres amb l'USAP de Perpinyà. L'equip de Rugbi de la Catalunya Nord jugava la semifinal del Top 14 (Lliga Francesa), contra l'Stade Toulousain, (equip finalista de la Copa d'Europa d'aquest esport). El resultat final va ser 21 a 13 a favor de l'equip català.
Amb aquest resultat l'USAP accedia a la final per segon any consecutiu i la tornarà a disputar contra l'ASM Clermont d'Alvèrnia (l'equip de la multinacional de pneumàtics Michelin), a qui va derrotar l'any passat per un clar 22-13.
El gran mèrit de la victòria, d'aquesta semifinal se'l va emportar un jugador del planter Jérôme Porical (fill i net de jugadors de l'USAP), que va anotar els 21 punts del seu equip. Les senyeres dels 15.000 aficionats catalans, d'un total de 32.000 que omplien l'estadi de Montpeller, es van fer més visibles que mai.

Diumenge el Barça, va guanyar 4 a 0 al Real Valladolid. Amb aquest triomf el Barça guanyava la seva segona lliga consecutiva i la seva vintena en el cómput global d'aquesta competició.
La lliga s'ha fet especialment llarga i pesada, per les permanents intoxicacions que la caverna mediàtica espanyola ha disparat per terra mar i aire contra l'equip de Guardiola.
En la celebració alguns jugadors i el mateix entrenador ja és van encarregar de recordar-ho.