dijous, 20 de maig del 2010

Friquisme musical sudamericà (II) La tigresa del Oriente

Quan vàrem començar a parlar d'aquest tipus de friquisme amb Delfin Quishpe estavem a Ecuador, avui passem la frontera i anirem a Perú, amb la més popular d'aquest singular fenomen músical: La Tigresa del Oriente.
Aquesta cantant és coneguda pel seu vestit de lleopard, maquillatge, aparença, i per les seves coreografies de ball amb els seus acompanyants, que inclouen a tres dones i un home.
L'any 2007 van pujar a Internet el seu primer single, "Nuevo amanecer", cançó que la va catapultar com una sensació de YouTube a tot Hispanoamèrica, des de llavors, ha estat anomenada "La Reina de YouTube" per la premsa peruana. Els seus vídeos per al seu primer enregistrament són únics, pel seu baix pressupost, i van ser filmats a la selva peruana, amb els seus exòtics ballarins.
Altres singles seus són ""Mi canoa", "Cerveza San Juan", "Trabaja flojo trabaja", "Anaconda", "Carnaval de Iquitos", "Tránsfuga de amor", "Hombre de madera" i "El Reggaetón del Suri", però cap ha tingut l'impacte del seu primer clip.
Sembla ser que serà candidata per la Municipalitat de Lima, en les properes eleccions municpals, pel partit "Acción Popular".
Entorn d'aquest personatge hi ha l'etern debat de si és una dona o és un transvestit, ella sempre ha afirmat que és una dona, nosaltres en aquest tema no hi entrarem, jutgeu vosaltres mateixos.