dilluns, 28 de març del 2011

Els Amics de les Arts al Palau de la música (I)


Ara que tothom parla dels Manel i del seu nou disc 10 Milles Per Veure Una Bona Armadura (Warner Music / Discmedi) que ha arribat al número 1 en vendes globals a allò que els constitucionalistes anomenen  Espanya, nosaltres parlarem dels Amics de les Arts, grup de pop-folc català.
Format per quatre ex-companys de pis d'estudiants, tothom vaticinava que aquest passat 2010 seria el seu any, però ningú no s'esperva que arribessin tant amunt:
Set premis Enderrock (incloent Millor disc 2009 segons la crítica i Millor Directe segons el públic), el guardó de Disc Català de l’Any otorgat pels oients de Ràdio4, finalistes als Premis UFI a Millor Artista Myspace. Guanyadors del Premi Cerverí a la millor lletra de cançó de l’any. Nominats als Premis ARC, i guanyadors de tres premis Enderrock 2010 a Millor Directe, Millor Videoclip i Millor pàgina web, i algun altre premi que segur que ens deixem,
També han estat protagonistes de l'anunci d'Estrella Damm i el Barça d'aquest any, el popular #queteneim.
Però el més important de tot ha sigut el reconeixement massiu per part del públic, del seu darrer disc Bed & Breakfast.

L'última gira es va cloure amb dos concerts al Palau de la música catalana, els passats 6 i 7 de febrer, on les entrades es van esgotar amb molta anticipació.

Començarem posant dos vídeos d'aquest concert, el primer el del cançó Tren Transsiberià, qui no ha desitjat mai anar en un tren Transsiberià? i ser un malparit? ..........



La segona cançó que de moment posem és La merda se'ns menja, en agrada especialment l'estrofa que diu: Que no t'he dit/que Barcelona crema./Que no t'he dit que no és teva ni meva./Que no t'he dit/que tot i no ser massa guapo sóc molt divertit.
En aquesta versió en directe fan participar molt al públic. Si veu anar al concert potser us veieu entre el públic, sobretot si estàveu a la platea.



Si voleu llegir la segona part del post cliqueu aquí