dilluns, 2 d’abril del 2012

Lipdub per la llengua catalana a Perpinyà

A finals del més d'octubre de 2010 és publicava a Youtube el Lipdub que actualment té el rècord mundial de més gent participant, 5.771 persones, acreditades per la World Records Academy, és tracta de l'anomenat Lipdub Independència, rodat a Vic amb música del grup valencià Obrint Pas

L'abril de l'any passat es va presentar el Lipdub per la llengua, organitzat per la Plataforma per la Llengua i 23 entitats de gent inmigrada, amb l'objectiu de reivindicar el paper del català com a llengua comuna, en tant que element clau per a la inclusió social de la població d'origen nouvingut, i garant de cohesió. La cançó escollida ha estat Corren, del grup Gossos.

Avui s'ha penjat a Internet un Libdup que ja ha superat el primer, en nombre de participants, doncs aquest a reunit 7153 persones i té els mateixos objectius que el segon, impulsar la llengua catalana.

El vídeo rodat a Perpinyà te una reivindicació molt simple, en paraules dels propis promotors: VOLEM que l'Estat francès ratifiqui la Carta Europea de les llengües dites minoritàries, per ratificar la dita Carta l'Estat ha de fer canvis a la Constitució i ha de reconèixer que la llengua francesa no és l'única llengua de la república.

A gaudir-lo!!!