dilluns, 17 d’octubre del 2011

Rocío Casanova, tertuliana de Canal 9 amb un profund autoodi

L'autoodi que destil·la la Televisió pública Canal 9, és un fet digne d'estudi. El País Valencià és un exemple de com el Partit Popular pot arribar a desprestigiar la llengua pròpia d'un territori, avís per navegants del que ens ve a sobre.

No és un tema nou per nosaltres que ja ens hi referit en diverses ocasions:
Primer quan el Conseller d'Ensenyament Alejandro Font de Mora, va reduir l’extensió progressiva del valencià com a llengua vehicular de l’ensenyament, a partir del tercer curs de primària, a una sola assignatura, modificant l’aplicació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià sense haver de passar per les Les Corts.
També en parlarem quan el PP, va presentar els seus candidats a les eleccions municipals on María José Catalá, demana perdó per parlar en valencià dient que el valencià és la seva llengua materna i que aquest és el seu defecte.
L'últim post va ser La caverna extrema del País Valencià, es a Llíria, on fèiem referència a Álvaro González Andreu, un murcià resident a Llíria i estudiant de Dret i ADE de la Universitat de València.

Avui us posarem un vídeo que la Secció Sindical de STAS-Intersindical Valenciana a la Ràdio Televisió Valenciana, ha penjat a Youtube, d'una col·laboradora de Canal 9. Tal com diuen ells:

La col.laboradora Rocío Casanova té una opinió personal sobre el valencià. I l'expressa en Canal 9, la televisió que parla, o hauria de parlar, en valencià. Hui, en la secció "Açò és precís", ens preguntem què fa esta senyora parlant en castellà, eixint en Canal 9 o expressant eixes opinions sense que ningú li done a llegir la Llei de Creació de RTVV. Casanova ja va triomfar la primavera passada en esta mateixa secció emparant a Berlusconi. Nosaltres també creiem que RTVV guanyaria
molt si no tornara mai més.

En fi només cal veure el vídeo, per veure fins on pot arribar l'autoodi cap a la llengua del propi País.