dimarts, 25 d’octubre del 2011

Per Google, el català és una de les 10 llengües més actives del món

La situació del català a la xarxa convida a l'optimisme, l'any 2009 ja vàrem fer un post titulat El català negoci a la xarxa , on parlàvem de les traduccions a la nostra llengua d'importants xarxes socials.

Ara segons l'empresa americana  Google, líder a Internet, el català es troba ja entre les 10 llengües més actives del món. Així ho han assegurat  els seus representants, en una ponència realitzada en el segon congrés Convit, celebrat a Reus i que tracta sobre empresa, llengua i immigració. Els delegats de l'empresa americana han remarcat l'alt nivell de presència del català en relació al seu nombre de parlants, 10 milions de persones, i han explicat les diferències de rànquing entre les llengües que tenen una activitat més enllà de les seves fronteres territorials i aquelles que només tenen activitat localitzada dins el seu àmbit territorial.

Així mateix, els representant de Google també han fet notar que en una empresa global com aquesta, la gestió del multilingüisme és un fet connatural de l'organització i és normal estar envoltat de persones que parlen 4 o 5 llengües. Així mateix, l'atenció als usuaris en llengua catalana, com en moltes altres llengües, es pot estar fent tranquil·lament des de la seu dels Estats Units, ja que estem parlant d'una empresa global.

Ens alegra força aquesta notícia, ara ja només queda que siguin conseqüents amb els seus plantejaments i que prediquin amb l'exemple, traduint el seu sistema operatiu per mòbils, el popular Android, al català.