dijous, 6 d’octubre del 2011

Mor Steve Jobs, segurament el més gran dels innovadors contemporanis

Steve Jobs, un dels fundadors d'Apple, ha mort aquesta nit als 56 anys després de perdre la batalla contra el càncer i altres problemes de salut, segons ha anunciat la pròpia companyia.

"Apple ha perdut un geni visionari i creatiu i el món ha perdut un sorprenent ésser humà. Aquells de nosaltres que hem tingut la sort de conèixer i treballar amb Steve hem perdut un estimat amic i un mentor inspirador. Steve deixa una companyia que només ell podia haver creat, i el seu esperit sempre serà l'essència d'Apple", ha comunicat la seva empresa en un breu comunicat a la seva pàgina web.

La mort de Jobs es produeix tot just un dia després que la companyia anunciés el seu nou telèfon mòbil, l'iPhone 4S, cinquena versió del telèfon mòbil tàctil ideat pel propi Steve Jobs. Aquest va ser un dels últims èxits de l'informàtic americà, que al llarg de la seva dilatada trajectòria va contribuir al desenvolupament de la informàtica domèstica:

Va començar amb els ordinadors Macintosh, va innovar en l'animació digital amb la companyia Pixar, també va revolucionar la música digital amb els seus reproductors iPod, a més va conquistar gran part del mercat dels telèfons mòbils intel·ligents amb l'iPhone, i l'any passat, va crear un nou mercat en idear, la molt innovadora, tauleta iPad.

Hi ha qui la qualificat com el Leonardo de Vinci contemporani, una molt bona comparació per entendre la dimensió d'aquest visionari innovador. Descansi en pau