dissabte, 25 de juny del 2011

"L'equip petit" quan l'important és participar

Ara que tots sempre estem pendents del l'esport hiperprofessionalitzat, és bo mirar aquest vídeo que explica la història del Futbol Club Margatània, un equip de futbol 7 format l’any 2008 per l'Associaciò de Pares i Mares (AMPA) de les escoles Margalló i Cossetània de Vilanova i la Geltrú. Els pre-benjamins d'aquest vídeo han rebut 271 gols en contra i només n'han marcat un al darrer partit de lliga. Però aquest equip, format per 13 nois i noies, dóna una lliçó del veritable sentit de practicar un esport, la motivació i el companyerisme que cal quan se surt al camp.

El vídeo mostra la bona voluntat dels nens i nenes, dels pares i de l'entrenador del Margatània, i permet veure que el més important en qualsevol competició esportiva és la il·lusió dipositada, les ganes de seguir endavant i la motivació tot i les dificultats. En definitiva, doncs, un vídeo d'un "equip petit" que transmet grandesa en els seus valors humans.

Tota una lliçó del que és l'esport, sobretot per aquells que volen guanyar sempre, de qualsevol manera i sense importar-ne el preu.