dimecres, 16 de maig del 2012

Carta dels científics a Rodrigo Rato

Benvolgut Rodrigo,

Ets el nostre ídol. No sabem com ho has fet, però el govern està considerant injectar 7.000 milions al banc que presidies. No és la primera vegada que ho aconsegueixes: el 2010, l'Estat us va deixar 4.500 milions i després us va avalar per 27.500 milions més.

Com a investigadors, t'admirem moltíssim: ens encantaria tenir el teu talent per convèncer els governs que deixin anar els calers. Només aquests 7.000 milions són més diners que tot el finançament per R + D en els pressupostos generals de l'Estat (6.400 milions).

El desastre de Bankia ens ha proporcionat una amarga satisfacció, ja que confirma una de les nostres hipòtesis científiques: l'estructura política d'Espanya està podrida fins a les entranyes. En els consells d'administració de Bankia i les seves corporacions, hi estàveu tots: Mercedes de la Merced i Manuel Lamela (PP), Arturo Fernández (vicepresident de la CEOE), Maria Enedina Álvarez (ex-diputada PSOE), José Antonio Morán Santín (IU), José Ricardo Martínez (secretari general d'UGT Madrid), etc.

Visca la meritocràcia, collons!

No ens podem explicar el fracàs de Bankia: estava en mans del més selecte grup de ments privilegiades. No s'havien vist tants premis Nobel junts des de la Conferència Solvay de 1927.

Per brometes com la del teu banc, aquest any no es pagaran els premis als guanyadors de l'Olimpíada de Física. Empollons, friquis, quatre-ulls: us ho teniu ben merescut! Què feu estudiant física amb 17 anys?¡Dediqueu-vos al futbol!

En el fons, el nostre sarcasme neix de l'enveja. Tu vas guanyar l'any passat 2,3 milions d'euros. El nostre salari és 110 vegades menor. Però he de reconèixer que la diferència està justificada: nosaltres només estudiem les equacions que descriuen els forats negres, mentre tu creas forats negres, que ja voldria la Galàxia d'Andròmeda.

Rodrigo, t'escrivim perquè volem fer-te una oferta. Ara que tens més temps lliure, ens agradaria que t'unissis al grup de científics que lluitem perquè la ciència espanyola no desaparegui. El teu talent ens vindria fenomenal. Amb un dels teus cops mestres, ens comprem el CERN, el telescopi Hubble i la NASA sencera. Ho diem de debò: el pressupost de la NASA per al 2012 és de 18.000 milions de dòlars. Està al teu abast!

Una abraçada, crack.




2 comentaris:

el sofà taronja ha dit...

noi!!!!! porto tal deseperació a sobre de tot el que ens està passant... que vull els caps de tots aquests indignes que fa anys que viuen com reis gràcies a nosaltres, no entenc que més ha de passar per despertar-nos! alguna cosa porta ens possen al menjar... o no ho entenc!

El Crostó ha dit...

Costa molt d'entendre que aquesta colla de lladres encara no hagin entrat a la presó!