dijous, 19 d’abril del 2012

#noVullPagar, revolta contra els peatges

En el tema dels peatges els catalans fem de cornuts i ens toca pagar el veure, d'aquest tema ja en vàrem parlar en el post El joc de les autopistes, o com 'pringuem' els Catalans. Ara ha sorgit una interessant campanya.


#Novullpagar, és la iniciativa d’un conductor de plantar-se en un peatge de l’AP 7 i no voler abonar el peatge fins que a la resta d’Espanya tots paguin per les autovies i autopistes que gentilment els hi hem pagat una bona part.

Com diu el protagonista del vídeo:

SI NOMÉS HO FAIG JO NO PASSARÀ RES.
SI HO FEM TOTS NO SABRAN QUÈ FER.
Si ho fas, fes-ho saber: TOCA EL CLAXON 3 COPS.



Amb vocació de servei us posem uns consells publicats a facebook per Jordi Gonzalez

Guia legal per a no pagar peatges:

1- Només t'has d'identificar davant d'un agent de la autoritat que t'ho requereixi (Mossos d'Esquadra) per tant si els treballadors de l'autopista et demanen el DNI, nega-t'hi.

2- No voler pagar un peatge no és cap infracció administrativa ni penal, per tant no et poden obligar a fer-ho. Els Mossos d'Esquadra no poden retindre't a la barrera ni imposar-te una multa perquè no pagar el peatge no és cap infracció administrativa segons el Reglament General de Circulació.

3- Els empleats de l'autopista que intentin retindre't o bloquejar-te a la barrera estan cometent un delicte penal de detenció il·legal castigat amb multa de 3 a 6 sis mesos segons l'article 163.4 del Codi penal espanyol si ho comuniquen a l'autoritat pública. En cas que et retinguin per coaccionar-te a pagar sense presència policial estan cometent 2 delictes: coaccions (castigat amb la pena de presó de 6 mesos a 3 anys o de multa de 12 a 24 mesos segons l'article 172.1 del Codi penal espanyol) i detenció il·legal (castigat amb la pena de 4 a 6 anys de presó segons l'article 163.1 del Codi penal espanyol).

Si et trobes en aquesta situació truca immediatament al 112 o al 088 i comunica la situació perquè els Mossos d'Esquadra t'assisteixin i procedeixin a identificar l'empleat de l'autopista que ha comès aquests delictes en contra teva per poder-lo denunciar.

PROU PEATGES!!!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Així doncs es pot fer aquest procediment a qualsevol peatge de Catalunya i no hi ha perill de multes ni denúncies? Jo utilitzo la C33 i NO VULL PAGAR!

Moltes gràcies!

hispanno ha dit...

i si t´agafen la matricula??? poden fer alguna cosa?

El Crostó ha dit...

@hispanno Si t'agafen la matricula han de demostrar qui és el conductor, que de fet és qui no paga, no et poden sancionar com si fos un radar, no està recollit al codi de circulació

Anònim ha dit...

Si reps un requeriment per a informar qui és el conductor del vehicle en el moment de la presa de la matrícula, que n'has de fer?

Rival Petit ha dit...

Has vist el segon vídeo?

https://www.youtube.com/watch?v=90TE8Hq1jSY

Rival Petit ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.