dissabte, 18 de febrer del 2012

Via lliure per fabricar iPad al Brasil:

Qui no ha llegit cròniques sobre Foxconn, sempre ens deixen amb la boca oberta. Pels que no ho coneixeu us direm que és una empresa on les seves fàbriques, son veritables ciutats plenes de treballadors, les condicions laborals són criticades a tot el món. Una empresa descomunal amb seus a la Xina, Europa i Amèrica llatina.

Seria un error relacionar aquest fabricant i assemblador només amb Apple, ja que són la base de l'engranatge de gran part de la indústria informàtica (Nokia i Sony són grans clients seus, per exemple). No obstant això, Foxconn planeja des de fa mesos assentar una fàbrica exclusiva dedicada a l'iPad al Brasil, i una altra més que s'enfocarà a les pantalles tàctils (no exclusiva per la marca de la Poma).

De fet, la notícia, és que la companyia d'origen asiàtic, té via lliure per instal·lar al país més extens de Sud-amèrica la seva fàbrica d''iPad, ja que ha aconseguit un acord més que interessant amb aquest estat. Tal com va informar el diari Folha, Foxconn gaudirà d'una reducció del 95% de l'impost sobre productes industrialitzats (IPI) en la producció de les populars tauletes fins al 2014, en un benefici fiscal ofert pel Govern brasiler per atraure les fabricants de tecnologia electrònica.

En contrapartida l'empresa asiàtica està obligada a produir la majoria dels components a Brasil i haurà d'invertir el 4 per cent de la seva facturació neta en recerca i desenvolupament en aquest país. per això aquesta fàbrica no serà la única que Foxconn obrirà en aquest emergent país, sinó que forma part d'un pla per obrir cinc centres de producció
.