dissabte, 25 de febrer del 2012

Luis de Guindos Ministre d'Economia sense Hisenda

Un dels noms que més enrenou a creat, amb el nou govern de Mariano Rajoy, és el del titular de la cartera d'Economia (sense hisenda) Luis de Guindos.

De Guindos abans de ser  Ministre, va ser  el responsable per Espanya i Portugal de Lehman Brothers, si aquell banca d'inversions, que feu la fallida econòmica més alta de la història de l'economia mundial.

Aquest home des del seu càrrec a Lehman Brothers, assessorava inversions del tipus:

Si l'any 2007 vosaltres haguessiu invertit 1.000 euros en accions del Royal Bank of Scotland, seguint els consells de l'actual ministre d'Economia, avui tindrieu 29 euros.

Si el mateix any i seguint els consells de Luis de Guindos haguéssiu invertit 1.000 euros en Fortis, un gegant del sector bancari, avui tindria 39 euros.

Si l'any 2008 algú de vosaltres hagués comprat directament a Luis de Guindos accions de Lehman Brother's per un import de 1.000 euros, avui tindria 0 euros.

Si l'any 2009 haguéssiu seguit els savis consells de Luis de Guindos invertint 1.000 euros en Cuotas de Participació de la Caja de Ahoros del Mediterráneo, avui tindrieu 0 euros.

Vaja que si l'any 2007 haguéssim comprat vi del Penedès, de Costers de Segre, Montsant o Priorat, (vi, no accions de bodegues) per un valor de 1.000 euros, i ens haguéssim begut aquest vi tranquil·lament fins a la darrera gota, avui, la venda dels envasos buits ens suposarien un guany de 69 euros.
Més que qualsevol de les inversions suggerides per De Guindos.