dimecres, 30 de novembre del 2011

El web de l'Ajuntament de Perpinyà ja és pot consultar en català i amb domini.cat

L'onze de maig de 2010 passat va passar a ser un dia històric per als catalans de la Catalunya Nord. L’Ajuntament de Perpinyà va aprovar, per unanimitat, una resolució on demanava que el català fos, juntament amb el francès, la llengua oficial de tot el Rosselló, això va ser recollit en la Carta Municipal del Català.

Ara l'Ajuntament nord-català a fet un pas més en la normalització del país, han activitat el domini .CAT al web municipal. Tot això forma part del pla de política lingüística de l'Ajuntament que té per objectiu impulsar el català; una de els primeres mesures va ser constituir i reunir el Comitè Consultiu pel Català, ara fa dos mesos, on hi ha onze regidors i onze representants d'entitats i associacions cíviques i culturals. Aquella jornada, de nom "Perpinyà la Catalana ... més que mai!" va servir per aprovar diverses propostes, una d'elles aquesta d'adoptar un domini .CAT per a la pàgina web del municipi, que és la que ara s'ha activat.

Felicitem-nos doncs, dels ferms avenços que fa el català, en el difícil territori sotmès a la jacobina administració francesa.

1 comentari:

Marcel Fernández ha dit...

El que falta ara és que es dediquin de veritat a promocionar la llengua