divendres, 25 de febrer del 2011

Kitsch, el grup català més injustament infravalorat

El passat dilluns 21 de febrer, s'acomplien 19 anys d'un dels millors concerts als quals hem assistit mai a la ciutat de Barcelona, concretament al Zeleste (antic nom del la Sala Razzmataz).
No era un Grup Nord-americà ni Britànic, era un grup de Banyoles ple d'energia i bones vibracions anomenat Kitsch.
Del Concert se'n va editar un CD, Kitsch III en directe, que és una de les joies que qualsevol amant del rock en llengua catalana hauria de tenir a casa seva.

Kitsch, van ser molt avançats per l'època en que van començar, s'apartaven considerablement dels referents musicals clàssics que tenien la majoria de grups del llavors emergent Rock Català, ells van sintonitzar més amb l'onada gòtica i sinistre britànica com  Siouxsie and the BansheeSisters of Mercy, New Order, o els mítics The Cure, també estaven influenciats pels espanyols Paralisis Permanente, en el concert de Celeste van tancar l'actuació versionant la cançó més emblemàtica del grup, Autosufiencia.

Avui posarem més d'un vídeo. Començarem amb un vídeo del Concert que ha motivat l'article la cançó és Presó Mental



El 1993, en una de les malauradament poques actuacions a l’estranger, actuen a l’Auditori del Kremlin de Moscou (Rússia), convidats per la TV Constantino.El clip és de la cançó Dia Boig 



La cançó que probablement va tenir més repercussió de tot el repertori del grup, Oració, el clip de la qual va ser dirigit pel llavors realitzador de programes de TV3  Manuel Huerga.



Per acabar la versió-homenatge feta "a capella" per El Cor de Teatre d'aquesta última cançó, al festival (a)phònica 2007, a la ciutat del grup, Banyoles.



Si en voleu saber més d'aquest magnific grup:

Web: http://www.kitsch.cat/
Twitter del Grup: @Kitsch_oficial
Grup de Fans de Facebook
Canal de Youtube

3 comentaris:

Albert Baranguer Codina ha dit...

Coincideix plenament. Els Kitsch són els grans oblidats.
Però a la vegada, també són els grans resistents.
Suposo que ja ho saps, però a la seva web fan un regal als seus fans. Un doble CD: "Kitsch Hits" en descarrega gratuita, amb el bo i millor de la seva llarga trajectòria.

El Crostó ha dit...

Si que se això dels "Kitsch Hits", el que m'han dit és que faran un concert a Manresa, saps el dia?

El Crostó ha dit...

Gràcies L'ànec cardat, allà estarem