divendres, 18 de febrer del 2011

#sensesenyal: Apagada de TV3 al País Valencià

Des la nit del passat dijous 17 de febrer Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha hagut de desconnectar els repetidors que encara feien arribar el senyal de TV3 a les comarques del sud del nostre país. El fet ha estat el resultat d'una llarga guerra entre ACPV i el govern valencià, l'associació  ja ha pagat una primera multa de 126.943,9 euros i ara ha de fer front a altres dues multes que sumen 600.000 euros.

La data límit per fer-ho és el 20 de març per tal d'evitar el procés de constrenyiment i embargament de comptes corrents, ajudes i propietats com l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de la Ciutat de València. Tot això perque el govern de Francisco Camps ha acabat modificant la legislació per imposar unes multes desorbitades a l'entitat catalanista. Al País Valencià, de moment, es manté la recepció de Catalunya Ràdio.

Un dels motius fonamentals és utilitzar el tancament de TV3 com a pantalla de les greus acusacions que pesen sobre el President de la Generalitat Valenciana com a imputat en el cas Gurtel. Aquesta persecució per part del govern valencià va en contra de l'esperit de tota la normativa europea. Tots els tractats internacionals garanteixen la llibertat de circulació dels productes audiovisuals. Així s'evita que les fronteres polítiques i administratives siguen un obstacle per a la promoció de la diversitat lingüística i cultural europea.

Tot això ha provocat una autèntica revolta a la xarxa, especialment a Twitter on l'etiqueta #sensesenyal, s'ha convertit en una de les mes utilitzades amb més de 75.000 piulades en 24 hores, això a generat un mapa a Trendsmap on s'hi veuen reflectits perfectament els Països Catalans


Avui les paraules d'Ovidi Montllor tenen més vigència que mai:  

Hi ha gent a qui no agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no els agrada que es parle, s’escriga o es pense.

Per acabar-ho de rematar posem aquest gag del Polònia absolutament profètic, emès l'any 2009.