dilluns, 14 de febrer del 2011

Llengua, aquesta és l'actitud (II) Raül Agné

El passat dimarts 9 de novembre el primer canal de Televisión Española va emetre una nova edició del Programa "Tinc una pregunta per vostè", un dels convidats va ser, Joan Puigcercós, en l'inici del torn de preguntes, un home gran, li va preguntar a Puigcercós, amb un to insolent: ¿Si yo le hablo en castellano usted me contestarà en castellano?. La resposta de Puigcercós va ser impecable i molt educada, tot això ens ha vingut al cap desprès de l'incident lingüístic a la sala de premsa del camp d'Alcoraz (Camp de Futbol del Huesca)

L'entrenador del Girona FC, Raül Agné, nascut a Mequinensa, ha abandonat aquest dissabte 12 de febrer, la roda de premsa posterior al partit que l'equip ha jugat al camp de l'Osca quan, després de fer la seva intervenció en català li han cridat l'atenció i li han demanat que parlés en castellà.

Tot i que Agné ha justificat que constestava en català perquè li havien preguntat en català, i que no tindria "cap problema" per respondre després en castellà les preguntes que se li fessin en aquesta llengua, també ha retret que si ho fes en anglès no hi hauria cap problema. Davant la intolerància del cap de premsa de l'Osca o dels periodistes que hi havia a la sala, Agné ha dit, indignat i en castellà: “No, no és igual.... No hi ha roda de premsa”. I s'ha aixecat i ha marxat.

Com diria aquell, Algú ho havia de dir.........., o de fer en aquest cas.