divendres, 11 de febrer del 2011

La Caverna i el nou escenari polític basc


No tenen remei, no n'aprendran mai, van a pinyó fix. La resposta de la Caverna davant el canvis trascendentals que s'estan produïn al món de l'esquerra abertzale, topen amb la tradicional miopia política d'aquesta colla pessigolla, incapaç de reflexionar i que sempre s'ha cregut en possessió de la veritat absoluta.

Per posar un exemple prou ilustratiu, el diari electrònic Periodista Digital dirigit pel periodista ultracatòlic Alfonso Rojo titula així la notícia ETA-Batasuna y su caballo de Troya, per desprès obrir la notícia amb aquesta perla Ni impunidad penal ni indulgencia moral ni tolerancia social ni contrapartida política. La qüestio és negar la reflexió, no veure que s'avança camí de la pau i no reconèixer les passes endavant que fa l'etorn de batasuna per distanciar-se d'ETA.

Si s'acaba la violència terrorista d'ETA, quin argument tindran contra l'independentisme basc?, que no és democràtic?. Sentir gent que no condemna ni condemnarà mai els 40 anys de terrorisme franquista, donar lliçons de llibertat i democràcia és lamentable. Quan aquests cafres admiradors de Franco s'auto-anomenen demòcrates, sense cap pudor, malbaraten el significat de paraules com llibertat i pau. Tenen davant dels nassos la millor (la darrera?) oportunitat d'acabar amb ETA, surten amb allò de la indisoluble unidad de la patria espanyola.

Esperem i desitgem que tot el proper procés de pau estigui tutelat per algun organisme internacional, sinó nosaltres no som optimistes.