dilluns, 31 de gener del 2011

Campanya perquè la Generalitat pregunti per la independència a les seves enquestes

El passat mes d'octubre ens fèiem ressò de #votaindependencia, una iniciativa a la xarxa d'una sèrie d'activistes encapçalats per Xavier Mir , on és promovia un hashtag a twitter en el qual es demanava que és votés independència de manera genèrica, fos quin fos el vot de cada un d'ells, era igual que és votés ERC, SI o Rcat.

Avui Xavier Mir encapçala un altre iniciativa a aquesta mateixa xarxa social, aquesta vegada demana a @joanaortega (Vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals) que el baròmetre d'opinió política, pregunti directament sobre la independència.

Actualment, el BOP (Baròmetre d’Opinió Política de la Generalitat, amb quatre emissions l’any) pregunta quina hauria de ser la relació entre Catalunya i Espanya i dóna quatre opcions. El promotor demana que es pregunti què es votaria en un referèndum d’independència: sí o no. Aquest canvi no tindria cap cost econòmic i permetria fer el seguiment del suport a la independència i detectar en quin moment deixa d’haver-hi risc de fractura social.

No cal dir que des d'aquest modest blog, com ja vàrem fer amb el #votaindependencia, ens sumem a aquesta lloable iniciativa.

Teniu Twitter? doncs cliqueu aquí: http://act.ly/30b