diumenge, 29 d’agost del 2010

Jose Luis y su guitarra, caspa amb missatge

Avui portem a Jose Luis Martínez Gros, cantant espanyol, més conegut al món artístic amb el nom de José Luis y su Guitarra, va néixer a Jaén el dia 11 de Juny de l'any de 1936. Va cursar els seus estudis a Madrid, obtenint el títol d'Enginyer en Obres Públiques.

Tocava la guitarra i cantava com a aficionat, fins que al començament de 1958 va portar alguns enregistraments casolans a Radio Madrid. Immediatament li van proposar fer un programa setmanal, i va obtenir un èxit notable. Philips el va contractar per gravar el seu primer EP, que va incloure alguns  èxits com Poker, Campesina y Mariquilla, aquesta última dedicada  a la seva futura esposa amb qui va tenir cinc fills. Cançons que no tenen cap interès per nosaltres. La que si té interès, per aquest blog, és aquesta cançó titulada A Peñon fijo, composada en una de les múltiples crisis que el franquisme va tenir amb la Gran Bretanya pel tema de la sobirania del penyal de Gibraltar.

Malauradament només disposem d'un fragment d'aquesta combativa cançó, feta al programa Tele Ritmo de TVE. Posteriorment a l'èxit d'aquesta cançó, sembla que va perdre la guitarra, és va retirar i és va dedicar a l'obra pública.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Em pensava que anava ha dir és la PUTA VERDÁ, en lloc de la pura verdá, ha, ha, ha.