dimarts, 29 de juny del 2010

Estatut?, Adéu Espanya!

El 30 de setembre de 2005 (fa ja casi 5 anys), El Parlament de Catalunya va aprovar, per amplíssima majoria el nou Estatut d’Autonomia. Aquell text,  va patir severes retallades en el seu tràmit al Congrés de diputats de Madrid (Espanya), recordeu a Alfonso Guerra dient que hi havia passat el ribot, per que el text era infumable (per ell)
La sentència que ara el Tribunal Constitucional, acaba de fer pública significa la segona retallada greu de l’estatut i representa un xoc de legitimitats. A un costat, la legitimitat del poble de Catalunya ja expressada a les urnes per referèndum. A l’altre costat 10 magistrats (alguns caducats) d’un alt tribunal fortament desprestigiat i convertit en camp de batalla dels interessos inconfessables dels grans partits espanyols.

Com diu Oriol Junqueras al seu bloc. És que ni tan sols ens permeten que tinguem un Síndic de Greuges amb plens poders. Ni tan sols això! S’ha acabat. Hem de sortir democràticament i educadament de l’Estat espanyol. L’Estat espanyol no ens vol.

 El Tribunal Constitucional, no només ha alterat l’Estatut sinó que ha modificat els termes d’un pacte polític i ha modificat unilateralment els límits del pacte autonòmic al marge de la voluntat popular, de manera que ha quedat clar que allò que vol una part significativa de la ciutadania no cap a la Constitució espanyola.

Com diu un grup de facebook de recent creació, La resposta a la sentència: INDEPENDÈNCIA!, tot plegat ens porta a allò que deia Joan Maragall Adeu Espanya!