dimecres, 3 d’agost del 2011

Segons un columnista de Financial Times: Catalunya retalla mentre que les regions espanyoles prenen el pèl

Richard Stovin-Bradfod, un dels columnistes del 'Financial Times', diu en una entrevista a l'ACN, que el govern espanyol exigeix una reducció de la despesa que Catalunya ja està intentant aplicar, però algunes regions prenen el pèl a Madrid.

Stovin-Bradford defensa que "des de fora es veu que Catalunya està adoptant mesures bastant fortes" i "difícils" per rebaixar el seu dèficit mentre que en "algunes regions del sud la despesa encara no s'ha reduït gaire". Stovin-Bradford admet que el sostre de l'1,3% suposa una "reducció brutal que a Catalunya és bastant difícil d'aconseguir" i alerta que l'Estat encara "no ha fet el màxim" per assumir les seves pròpies responsabilitats en la crisi.

Catalunya és una regió que rendeix molt, però també té els seus costos, perquè té una despesa pública bastant elevada", recorda Richard Stovin-Bradford, que forma part de l'equip de la prestigiosa columna Lex del 'Financial Times'. El periodista i expert econòmic admet que "Catalunya no ho pot fer tot" perquè té un poder "delimitat" i que cal que l'estat espanyol "es responsabilitzi per altres despeses" i garanteixi que tothom retalla pressupostos.

En algunes regions del sud la despesa encara no s'ha reduït gaire, i allà hi ha la clau", assegura Stovin-Bradford. Segons ell, el govern espanyol "no disposa de mesures gaire fortes per controlar" les autonomies però "ho ha de fer". Stovin-Bradford assegura que cada comunitat autònoma "ha de fer el màxim" perquè l'Estat pugui sortir de la crisi.

Els Catalans continuem treballant pels altres, mentre nosaltres retallem ells no, fins quan?