dilluns, 1 de novembre del 2010

El tancament d'una empresa russa fa caure de cop una cinquena part de l'spam d’internet

El Passat 26 d'octubre la policia russa tancava l'empresa  SpamIt. Aquesta notícia no tindria cap altre interès, si no fos per que desprès d'aquest tancament va caure de cop una cinquena part l'enviament de correu brossa (spam) a Internet.
La policia  cerca ara el propietari de l'empresa, Ígor A. Gússev, encara que el més probable és que hagi abandonat el país. Uns pocs dies abans el propietari de SpamIt havia publicat un missatge a la seva pàgina anunciant la fi de les activitats comercials. Ara el web només te un missatge en llengua francesa que diu El rei és mort, Visca el rei!. Aquest missatge segurament vol dir que obriran el servei en una altra lloc d'Internet.

El que sembla més que provat és que SpamIt enviava cinquanta mil milions de correus diaris, pràcticament tot l'spam de Viagra i d'alguns medicaments mes sortia de xarxes que havia infectat aquesta empresa. També sembla provat que que les autoritats russes han tolerat i protegit, els difusors de spam, en benefici d'operacions de terrorisme cibernètic, com els atacs a servidors de Geòrgia o Estònia. I és molt probable que el tancament estigui relacionat amb la recent visita del president Medvèdev a Califòrnia, on es va reunir amb les grans empreses del sector de la informàtica i internet, que li van expressar la seva preocupació per l'actuació de les empreses russes en aquest camp.

El que és segur és que tots ara estarem més tranquils a l'hora de obrir el nostre correu electrònic i trobar menys correu no desitjat a la nostra bústia.