dilluns, 4 d’octubre del 2010

Ryno motors, mobilitat sostenible, amb monocicle elèctric


L'empresa nord-americana Ryno Motors, amb seu a Portland (Oregon), està ultimant el desenvolupament d'un nou enginy, per millorar la mobilitat urbana, l'aparell en qüestió, consta només d'una roda i pesa aproximadament 57 kilos. Està preparat per suportar a un conductor de fins a 114 kilos de pes i pot salvar desnivells de fins el 30%.

El més innovador d'aquest aparell és la seva bateria, anomenada LiFe04 (bateria de ions de liti), un tipus de bateria que presenta moltes avantatges respecte les actuals d'àcid, doncs són més lleugeres, més compactes, més respectuoses amb el medi ambient i el que és més important accepten un major nombre de càrregues i cada càrrega és fa en menys temps que una bateria convencional, en aquest cas uns 90 minuts.
Les prestacions d'aquest monocicle de moment són: una velocitat màxima de 40 Km/h i una autonomia aproximada d'uns 50 Km..

La companyia, te previst el llançament al mercat americà per la propera primavera del 2011, a un preu que rondaria els 3.500 dolars, uns 2.800 euros al canvi actual, un preu semblant al del també innovador (en el seu moment) patinet Segway, amb qui sembla que competirà.