diumenge, 25 de juliol del 2010

Eduard Khil i el Trololololo

Trololololo, és el nom amb el qual es va sobrenomenar al cantant rus Eduard Khil, la vocalització del qual (com definir-ho sinó?) del tema "Estic molt content, per fi me'n vaig a casa" s'ha convertir, els últims mesos, en un fenomen viral sorgit de Youtube.
El video mostra a Khil, un baríton oriünd de la ciutat russa de Smolensk, vestit amb trajo marró i expressió desencaixada recorrent un estudi i tarajant la cançó.
Gravada en 1976, la lletra parlava d'un cowboy, i en plena Guerra Freda, va ser omesa per evitar-se enemics en les hosts de Leonid Brezhnev, líder de la Unió Soviètica en aquells dies. Segons el mateix Khil, que avui té 75 anys, aquests versos "no podien publicar-se en aquella època".
A principis dels 90 es va instal·lar a París, on va treballar en un cafè. En l'actualitat, ajudava al seu fill en un projecte musical.
Fins que Internet va trastocar la seva vida, com ho va fer la televisió durant els anys 60 i 70, Després del retrobament amb els mitjans del seu país, va llançar una convocatòria perquè usuaris de tot arreu aportin la seva lletra. On enviar-la? "A algun lloc d'Internet" encara no especificat.