dimarts, 20 d’octubre del 2009

Crisi?

De vegades l'economia sembla fins i tot fàcil. Un conte amb moralitat, en aquests temps de "crisi".

És agost, una petita ciutat de la costa ..., en plena temporada; fa diversos dies cau una pluja torrencial, la ciutat sembla deserta.

Tots tenen deutes i viuen a base de crèdits. Per sort, arriba un rus carregat de diners i entra en un petit hotel amb encant. Demana una habitació.

Posa un bitllet de 100 € a la taula del recepcionista i se'n va a veure les habitacions.El cap de l'hotel agafa el bitllet i surt corrent a pagar els seus deutes amb el carnisser.

Aquest agafa el bitllet i va a pagar el seu deute amb el criador de porcs.

Al seu torn aquest es dóna pressa a pagar el que li deu el proveïdor de pinso per a animals.

El del pinso agafa el bitllet al vol i va a liquidar el seu deute amb la prostituta a la qual fa temps que no paga. En temps de crisi, ella també ofereix serveis a crèdit.

La prostituta agafa el bitllet i surt cap al petit hotel on havia portat als seus clients les últimes vegades i que encara no havia pagat. Lliurant el bitllet de 100 € al propietari del hotel, i liquida els seus deutes.

En aquest moment baixa el rus, que acaba de fer una ullada a les habitacions, diu que no li convenç cap, agafa el bitllet que havia donat abans, i se'n va de la ciutat.

Ningú ha guanyat un euro, però ara tota la ciutat viu sense deutes i mira el futur amb confiança!

Llicó de tot això: Si els diners circulen s'acaba la crisi.