divendres, 26 de juny del 2009

Gloria Lomana?

Gloria Lomana, us sona aquest nom?, algú potser li sona, per que el passat 22 de maig es va casar amb l'actual president de Vueling, Josep Piqué.

Però qui és aquesta periodista ( potser comissària política) de la part més discreta (però efectiva) de la caverna periodística Madrilenya, coneguda popularment com la Brunete Mediàtica.

Lomana va ser cessada com a periodista parlamentària de TVE perquè va realitzar una vergonyosa retransmissió d'un Debat sobre l'Estat de la Nació. Lomana va alabar Aznar del que va dir que havia tingut un discurs brillant, constructiu, etc. De la mateixa manera va criticar al llavors líder de l'oposició Joaquín Almunia per "catastrofista, negatiu, buit de contingut" i altres qualificatius que no eren molt apropiats per a un mitjà públic com és TVE. La protesta de tota l'oposició, va portar al Consell d'Administració de RTVE a demanar el seu cessament.

Lomana sempre ha impulsat la seva carrera periodística, gràcies al servilisme. Ernesto Saez de Buruaga la va fitxar per a Antena 3 on va exercir, i continua exercint, de comissària política. Tot i que el seu càrrec formal es el de Cap d'informatius d'aquesta cadena del Grup Planeta.

Lomana va dirigir la gran manipulació informativa que va fer Antena 3 entre l'11 i el 14 de Març de 2004. Prohibir parlar de la possibilitat que l'atemptat fos comès per terroristes islàmics. A Antena 3 l'autoria d'ETA es va mantenir fins al dia de les eleccions.

Lomana va elaborar les llistes negres de periodistes que van ser acomiadats d'Antena 3 amb motiu de l'Expedient de Regulació d'Ocupació que es va aplicar fa uns anys, coincidint amb l'entrada en l'accionariat de la cadena, de la família Lara. .