dimecres, 6 de maig del 2009

Patxi López = Patxinotxo

El PP va fer ahir possible, per primera vegada en més de trenta anys que un socialista sigui Lehendakari, i per primer cop el PNB també sabrà què és l'oposició. Tot això va passar pel pacte entre el PSOE i el PP, res estrany en els temps que corren, recordem Navarra o la cessió i gestió del castell de Montjuic.
El tretze vots del PP, van donar a Patxi López la Lehendakaritza. Per donar més solemnitat a la cosa, per primer cop la votació es va fer a peu dret i de viva veu.

Als 25 vots dels socialistes, doncs, s'hi afegiren els 13 del PP, que sumen els 38 vots de la majoria absoluta, necessària per poder ser elegit en primera votació.
A aquests vots també s'hi va sumar el vot de UPyD, com tots sabeu partit ultranacionalista espanyol. Tot això pot ser normal ( o no ), si no fos per que Patxi López es va passar tota la campanya, dient (una i mil vegades) que no pactaria amb el PP, tal com podeu veure en el vídeo d'aquí sota, probablement per això s'ha guanyat el sobrenom de Patxinotxo, entre els seu compatriotes.