dimarts, 19 de maig del 2009

El cotxe més barat del món

El passat diumenge 17 de maig és tancava l'última edició del Saló de l'automòbil de Barcelona, com sempre hi ha hagut escasses novetats, i el triomf absolut dels vehicles ecològics i de baix cost.
Entre tots aquest sobresurt per sobre dels altres el Tata Nano, propietat de la companyia índia Tata Motors , actualment propietària de les marques britàniques de luxe Jaguar i Land Rover. Costarà només 100.000 rupies, uns 1.700 euros.

Ratan Tata, el president del grup indi del mateix nom, ha fet realitat el seu projecte: oferir a la societat índia un vehicle de quatre rodes per quatre o cinc places que, gràcies a un preu inferior a 2.000 euros, pugui estar a l'abast d'una gran majoria de ciutadans Indis. Aquest va ser presentat el el passat 21 de març de 2009 a la jornada inaugural del Saló de l'Automòbil de Nova Delhi.

Amb el Nano, Tata ofereix un autèntic vehicle de baix cost a la mesura de l'Índia. Es llençarà en uns mesos i ja hi ha un milió de sol·licituts per a les 60.000 unitats que sortiran de la fàbrica aquest primer any.

Arribarà a Europa probablement d'aquí dos anys però a un preu de més de 4.000 euros.