dissabte, 29 d’octubre del 2011

Gregorio Peces Barba, FILL DE PUTA

Està clar que les declaracions, del pare de la Constitució, Gregorio Peces Barba, sobre els bombardejos de Barcelona, són una autèntica provocació, d'algú que menysprea la vida i que te sentit ocupant del territori.

De les reaccions que han generat les les paraules d'aquest proto-terrorista (és bombardejava Barcelona per generar terror) la que considerem més moderada és la del diputat Joan Tardà, també és la més descriptiva.

Des d'aquest moderat bloc rebutgem les reaccions de la major part de la classe política catalana per aquest afer. Per que són:  

Extremistes, en la seva condescendència.
Radicalment toves. 
Ultraconservadores, en el seu to

Nosaltres com a suport al senyor Tardà, dediquem aquesta cançó, en l'únic idioma capaç d'entendre qui va presidir el Congrés espanyol, i que en qualsevol democràcia occidental seria jutjat per justificació de genocidi.

Peces Barba, ni oblit ni perdó FILL DE PUTA!!!

dimarts, 25 d’octubre del 2011

Per Google, el català és una de les 10 llengües més actives del món

La situació del català a la xarxa convida a l'optimisme, l'any 2009 ja vàrem fer un post titulat El català negoci a la xarxa , on parlàvem de les traduccions a la nostra llengua d'importants xarxes socials.

Ara segons l'empresa americana  Google, líder a Internet, el català es troba ja entre les 10 llengües més actives del món. Així ho han assegurat  els seus representants, en una ponència realitzada en el segon congrés Convit, celebrat a Reus i que tracta sobre empresa, llengua i immigració. Els delegats de l'empresa americana han remarcat l'alt nivell de presència del català en relació al seu nombre de parlants, 10 milions de persones, i han explicat les diferències de rànquing entre les llengües que tenen una activitat més enllà de les seves fronteres territorials i aquelles que només tenen activitat localitzada dins el seu àmbit territorial.

Així mateix, els representant de Google també han fet notar que en una empresa global com aquesta, la gestió del multilingüisme és un fet connatural de l'organització i és normal estar envoltat de persones que parlen 4 o 5 llengües. Així mateix, l'atenció als usuaris en llengua catalana, com en moltes altres llengües, es pot estar fent tranquil·lament des de la seu dels Estats Units, ja que estem parlant d'una empresa global.

Ens alegra força aquesta notícia, ara ja només queda que siguin conseqüents amb els seus plantejaments i que prediquin amb l'exemple, traduint el seu sistema operatiu per mòbils, el popular Android, al català.

diumenge, 23 d’octubre del 2011

Dean's Blue Hole, el forat blau, més profund



En aquest bloc hem parlat més d'una vegada d'esports extrems, com el Cliff Diving, o el Buggy Rollin,  avui en aquesta línia us portem unes imatges maques de veure, per la seva espectacularitat i perquè a més formen part ja de la història dels esports extrems. El protagonista és l'esportista francès Guillaume Nèry, especialitzat en free diving (també anomenat apnea) i es va enfrontar al forat blau més profund del món, sense cap tipus d'ajuda, només amb els seus pulmons.

Guillaume Nèry va viatjar fins a les Illes Bahames per enfonsar-se al Dean 's Blue Hole, de 202 metres de profunditat, la seva immersió, va servir a més, per realitzar un vídeo que mostra la dificultat i la bellesa d'aquest forat blau. La seva gesta ha donat la volta al món i les imatges, que us mostrem aquí sota, han estat una autèntica sensació a Youtube (més d'un milió de visites).

Nèry és el campió del món en apnea i el Dean 's Blue Hole de les Illes Bahames duplica pràcticament la resta dels forats blaus que estan repartits per tot món. Els forats Blaus són coves submarines, normalment circulars i formades a l'Edat de Gel

Ara només cal que gaudiu de les imatges.

dijous, 20 d’octubre del 2011

Diferents estils de comptar bitllets

Sempre s'ha dit que hi ha gent per tot, i sinó aquí va un exemple:

Us heu parat a pensar alguna vegada com compteu els bitllets? (si és que en teniu gaires). Doncs hi ha gent a la xarxa que si ho ha fet, i no sabem si és producte de l'experiència o de l'observació que han fet quan han viatjat, el cas és que segons els país i la cultura, alhora de comptar bitllets, és fa de manera diferent.

Segurament és un recull inútil, però no deixa de ser curiós, aquest vídeo que triomfa a la xarxa sobre les diferents maneres de comptar bitllets

I vosaltres com compteu els diners?

dilluns, 17 d’octubre del 2011

Rocío Casanova, tertuliana de Canal 9 amb un profund autoodi

L'autoodi que destil·la la Televisió pública Canal 9, és un fet digne d'estudi. El País Valencià és un exemple de com el Partit Popular pot arribar a desprestigiar la llengua pròpia d'un territori, avís per navegants del que ens ve a sobre.

No és un tema nou per nosaltres que ja ens hi referit en diverses ocasions:
Primer quan el Conseller d'Ensenyament Alejandro Font de Mora, va reduir l’extensió progressiva del valencià com a llengua vehicular de l’ensenyament, a partir del tercer curs de primària, a una sola assignatura, modificant l’aplicació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià sense haver de passar per les Les Corts.
També en parlarem quan el PP, va presentar els seus candidats a les eleccions municipals on María José Catalá, demana perdó per parlar en valencià dient que el valencià és la seva llengua materna i que aquest és el seu defecte.
L'últim post va ser La caverna extrema del País Valencià, es a Llíria, on fèiem referència a Álvaro González Andreu, un murcià resident a Llíria i estudiant de Dret i ADE de la Universitat de València.

Avui us posarem un vídeo que la Secció Sindical de STAS-Intersindical Valenciana a la Ràdio Televisió Valenciana, ha penjat a Youtube, d'una col·laboradora de Canal 9. Tal com diuen ells:

La col.laboradora Rocío Casanova té una opinió personal sobre el valencià. I l'expressa en Canal 9, la televisió que parla, o hauria de parlar, en valencià. Hui, en la secció "Açò és precís", ens preguntem què fa esta senyora parlant en castellà, eixint en Canal 9 o expressant eixes opinions sense que ningú li done a llegir la Llei de Creació de RTVV. Casanova ja va triomfar la primavera passada en esta mateixa secció emparant a Berlusconi. Nosaltres també creiem que RTVV guanyaria
molt si no tornara mai més.

En fi només cal veure el vídeo, per veure fins on pot arribar l'autoodi cap a la llengua del propi País.

dissabte, 15 d’octubre del 2011

Més friquisme musical sudamericà, ara Vaqueros Musical amb Pamela Chu

Al mes de maig de l'any passat vàrem començar una sèrie d'escrits sota el títol de Friquisme musical sudamericà, el primer post anava de dedicat a Delfin Quispe, després vingueren La Tigresa del Oriente, i Wendy Sulca, i tots tres junts amb l'èxit, En Tus Tierras Bailaré.

Sembla que aquest corrent musical sud-americà, serà una font inesgotable per el nostre blog. Avui us portem l'últim grup que despunta en aquest gènere Vaqueros Musical, que fan un joc de paraules amb una noia japonesa que al canviar de residència, es canvia el nom pel de Pamela Chu, en fi en la línia del corrent musical, molt original no és la veritat.

La lletra per a qui pugui interessar:

En los barrios bajos
de Hong Kong
una terrible japonesa
su nombre era Shillí Can Chu
no estaba bien de la cabeza.

Se fugó en un barco y se vino
a cantinas en América,
se cambió de nombre por Pamela
y era toda una sorpresa… ¡sorpresa!

Y dicen en el barrio
que Pamela por dos pesos
te hace un rico ricopete,
no quita la sabana
lo quito para que le gane
el cuete… el cuete.

Mi Pame… Pamelita
donde estas, a donde vas
vente pa´ca.

Pamela Chu, Pamela Chu,
Pamela Chu, Pamela Chu,
Pamela Chu. (4v)

Pamela Chu…

dijous, 6 d’octubre del 2011

Mor Steve Jobs, segurament el més gran dels innovadors contemporanis

Steve Jobs, un dels fundadors d'Apple, ha mort aquesta nit als 56 anys després de perdre la batalla contra el càncer i altres problemes de salut, segons ha anunciat la pròpia companyia.

"Apple ha perdut un geni visionari i creatiu i el món ha perdut un sorprenent ésser humà. Aquells de nosaltres que hem tingut la sort de conèixer i treballar amb Steve hem perdut un estimat amic i un mentor inspirador. Steve deixa una companyia que només ell podia haver creat, i el seu esperit sempre serà l'essència d'Apple", ha comunicat la seva empresa en un breu comunicat a la seva pàgina web.

La mort de Jobs es produeix tot just un dia després que la companyia anunciés el seu nou telèfon mòbil, l'iPhone 4S, cinquena versió del telèfon mòbil tàctil ideat pel propi Steve Jobs. Aquest va ser un dels últims èxits de l'informàtic americà, que al llarg de la seva dilatada trajectòria va contribuir al desenvolupament de la informàtica domèstica:

Va començar amb els ordinadors Macintosh, va innovar en l'animació digital amb la companyia Pixar, també va revolucionar la música digital amb els seus reproductors iPod, a més va conquistar gran part del mercat dels telèfons mòbils intel·ligents amb l'iPhone, i l'any passat, va crear un nou mercat en idear, la molt innovadora, tauleta iPad.

Hi ha qui la qualificat com el Leonardo de Vinci contemporani, una molt bona comparació per entendre la dimensió d'aquest visionari innovador. Descansi en pau

dimarts, 4 d’octubre del 2011

Amb Oriol Junqueras, ERC recupera la centralitat política

Al mes de desembre de l'any passat fèiem aquest post, donant en el nostre punt de vista sobre la crisi d'ERC. Avui 10 mesos desprès, el partit a executat una renovació profunda, començant per les seccions locals i les federacions comarcals ja que moltes d'elles han canviat les seves executives, el procés s'ha culminat amb l'elecció d'Oriol Junqueras, com a President i Marta Rovira com a Secretària.

El discurs de cloenda del Congrés de Junqueras va ser d'aquells que fan època, èpic i emotiu, un bon resum de per on aniran els trets al partit més antic del Parlament.