dijous, 25 de febrer del 2010

Cotxes, nova revista

Ahir a les 12 del migdia és va presentar al Museu Olímpic i de l'Esport, la nova revista mensual del motor Cotxes, l'acte va comptar amb la presència de l'actual pilot de Formula 1, Jaume Alguersuari.

La revista serà dirigida pel periodista Joan Dalmau i combinarà informacions sobre cotxes, esports, motor i articles de serveis amb una òptica catalana. La periodicitat serà mensual i tindrà una tirada inicial de 20.000 exemplars
Segons el director general de Publicacions d'Alesport (empresa editora de la revista), Antoni Martínez, aquesta revista té un gran mercat potencial perquè a Catalunya es vénen 135.000 exemplars de revistes del motor al mes. “Sembla mentida que no hi hagués publicacions així”. El Grup Alesport edita, revistes tan populars com la setmanal "Solo Moto Actual", i les mensuals "4x4 Solo Auto", "Solo Bici", o "Solo Camión", entre d'altres, d'un total de 14 capçaleres.

És una bona notícia que una empresa potent del sector, aposti per una nova revista en català.

dijous, 11 de febrer del 2010

Decàleg de la societat

La societat és així:

01 - El pobre: treballa
02 - El ric: l'explota
03 - El soldat: defensa als dos
04 - El contribuent: paga pels tres
05 - El gandul: descansa pels quatre
06 - El borratxo: beu pels cinc
07 - El banquer: estafa als sis
08 - El metge: mata als set
09 - L'enterramorts: enterra als vuit
10 - El polític: viu dels nou

dilluns, 8 de febrer del 2010

Les 10 contrasenyes que mai hauriem de fer servir

Les contrasenyes que més fem servir són les més vulnerables. Això és el que revela un estudi (de 32 milions de paraules) de l'empresa de seguretat Impreva que va analitzar més de 32 milions de claus a Internet.
La més comuna de totes: 123456.

Prop del 50% dels usuaris utilitzen noms, argots, paraules o contrasenyes trivials.
Les 10 més Vulnerables:

123456
12345
123456789
password
Iloveyou
Princess
RockYou
1234567
12345678
Abc123

Segons Amikhai Shulman, director tècnic d'Impreva:
Tots necessitem saber el que implica la combinació de contrasenyes o passwords febles en el món actual, de ciberatacs automàtics.
Amb un mínim esforç, un hacker pot tenir accés a un nou compte cada segon o 1.000 comptes cada 17 minuts.
El problema ha canviat molt poc en els últims 20 anys. És hora que ens prenguem seriosament la seguretat de les nostres contrasenyes electròniques.
És un pas important i primordial en el camp de la seguretat de dades i la informació d'internet.

divendres, 5 de febrer del 2010

iFreeTablet competència a l'iPad?

Un grup de recerca de la Universitat de Còrdova (Espanya) va presentar el passat dijous dia 4, iFreeTablet, un dispositiu tàctil equipat amb programari lliure que coincidirà en el mercat amb el popular iPad d'Apple.

Carlos de Castro
, professor d'aquesta Universitat i director d'aquest projecte sense ànim de lucre i realitzat amb finançament públic, nega que iFreeTablet sigui una alternativa a l'iPad i prefereix definir-l'ho com "una nova forma d'interactuar amb un sistema tàctil que inclou més funcions".

Al contrari de sistemes com els de Microsoft o Apple, iFreeTablet inclou un sistema operatiu de codi obert anomenat SIeSTA, basat en Debian GNU/Linux.
"Volem que la comunitat sigui protagonista", apunta De Castro, fent referència als milers d'usuaris que col·laboren creant o modificant aplicacions de codi obert.

iFreeTablet es fabricarà a Jaén (Espanya), des d'on es distribuirà, o bé a través de l'empresa Graef o bé per Internet.
Els seus responsables esperen poder comercialitzar-l'ho, a partir del mes de maig d'aquest any, amb diferents configuracions, a un preu que oscil·larà entre els 300 i els 500 euros.

dimecres, 3 de febrer del 2010

Un llibre aclaridor

S'acaba de publicar el llibre "Catalunya contra Espanya, El partit interminable” que tracta sobre les repressions polítiques i el joc brut (Fresno i altres) del govern d’Espanya (sigui del color que sigui) contra l’oficialitat de les seleccions catalanes.

Està escrit pel periodista Lluís Simon, director adjunt d’El 9 Esportiu de Catalunya i també editor d’esports de l’Enciclopèdia Catalana, pel seu autor aquest és el resultat de vint anys de dedicació a la premsa esportiva catalana.

El llibre, que forma part de la col·lecció Fora de Joc, serà presentat el proper 18 de febrer, però el podeu trobar ja a la venda a través del portal web Cossetània Edicions, www.cossetania.com, al preu d’11,80 euros

dilluns, 1 de febrer del 2010

El cementiri nuclear

Aquests dies s'està parlant molt de la futura ubicació del Cementiri Nuclear o Magatzem Temporal centralitzat (MTC), segons terminologia dels partidaris d'aquesta instalació. Greenpeace ha donat per fet que el ministeri d'Indústria i l'Associació de Municipis en Àrees Nuclears (AMAC) tenen pactat que Ascó aculli aquesta instalació.
Des d'aquest modest bloc ens sumem a la iniciativa promoguda des de la Xarxa Social Facebook on s'ha creat un grup que proposa la millor ubicació possible pel citat cementiri de residus nuclears:

El Valle de los Caidos

Per qui s'hi vulgui apuntar l'adreça és aquesta:
Perque fotin "el PUTU cementiri Nuclear", Al valle de los Caidos

De Res