divendres, 26 de juny del 2009

Gloria Lomana?

Gloria Lomana, us sona aquest nom?, algú potser li sona, per que el passat 22 de maig es va casar amb l'actual president de Vueling, Josep Piqué.

Però qui és aquesta periodista ( potser comissària política) de la part més discreta (però efectiva) de la caverna periodística Madrilenya, coneguda popularment com la Brunete Mediàtica.

Lomana va ser cessada com a periodista parlamentària de TVE perquè va realitzar una vergonyosa retransmissió d'un Debat sobre l'Estat de la Nació. Lomana va alabar Aznar del que va dir que havia tingut un discurs brillant, constructiu, etc. De la mateixa manera va criticar al llavors líder de l'oposició Joaquín Almunia per "catastrofista, negatiu, buit de contingut" i altres qualificatius que no eren molt apropiats per a un mitjà públic com és TVE. La protesta de tota l'oposició, va portar al Consell d'Administració de RTVE a demanar el seu cessament.

Lomana sempre ha impulsat la seva carrera periodística, gràcies al servilisme. Ernesto Saez de Buruaga la va fitxar per a Antena 3 on va exercir, i continua exercint, de comissària política. Tot i que el seu càrrec formal es el de Cap d'informatius d'aquesta cadena del Grup Planeta.

Lomana va dirigir la gran manipulació informativa que va fer Antena 3 entre l'11 i el 14 de Març de 2004. Prohibir parlar de la possibilitat que l'atemptat fos comès per terroristes islàmics. A Antena 3 l'autoria d'ETA es va mantenir fins al dia de les eleccions.

Lomana va elaborar les llistes negres de periodistes que van ser acomiadats d'Antena 3 amb motiu de l'Expedient de Regulació d'Ocupació que es va aplicar fa uns anys, coincidint amb l'entrada en l'accionariat de la cadena, de la família Lara. .

dimarts, 23 de juny del 2009

Els mites del nacionalisme ligüístic castellà

Juan Carlos Moreno Cabrera, és catedràtic de lingüística de la "Universdad Autónoma de Madrid" en aquesta conferència, que es va fer en el marc dels 10 anys de Filologia de UOC, desmunta un per un tots els tòpics i els mites que molts polítics i opinadors donen sobre una suposada superioritat del castellà vers altres idiomes peninsulars. El video és una mica llarg (mes de 39 minuts), però val la pena agafar-s'ho amb temps i veure'l sencer.

dissabte, 20 de juny del 2009

ubuntu?. Sí gràcies

Al final ho hem fet, sempre havíem sentit ha parlar de linux, d'alternatives diverses a la tirania de windows i gràcies a la col·laboració d'un Mexicà excepcional, aquest bloc s'ha actualitzat per primera vegada des de la distribució de linux, ubuntu 9.04.
No hi ha paraules per descriure la facilitat i la fiabilitat d'aquesta alternativa a windows, des d'quí us convidem a tots a fer el pas, és gratuït i fàcil d'instal·lar, i teniu tota mena de programari com, tractament de textos, fulls de càlcul, navegadors d'internet, gestors de correu, editors de fotografia o vídeo, gestors de descàrregues P2P i tot allò que us vogueu imaginar amb ubuntu és possible i gratuït, ho podeu descarregar aquí. També és interessant les recomanacions un cop instal·lat que donen a aquest web

divendres, 12 de juny del 2009

D'on venen les sirenes?

Les sirenes estan en la mitologia de varies cultures i civilitzacions, en aquest Blog hem estat investigant per veure si realment existien i en cas afirmatiu d'on venien. Després de temps d'investigació, no podem afirmar si existeixen o no però hem trobat una probable prova del seu origen.

dissabte, 6 de juny del 2009

USAP Campions

L'USAP de Perpinyà s'ha proclamat avui Campió de la lliga Francesa de Rugby, al imposar-se a la final a l'Stade de France de París, al Clarmont (l'equip de la multinacional de pneumàtics Michelin), per 22 a 13, el triomf de l'equip català s'ha produït bàsicament a la segona part. Cal dir que a la fase regular de la lliga (Top 14) l'USAP havia quedat primera, empatada a 92 punts, amb el gran favorit l'Stade Toulousain de Tolosa de Llenguadoc, el Clarmont havia quedat tercer.

Feia cinquanta-quatre anys que l'equip del Rosselló no guanyava aquest títol. Només acabar el partit la bogeria s'ha apoderat dels carrers de Perpinyà, on milers de persones han seguit el partit gràcies a una pantalla gegant instal·lada davant del Castellet.

El web de la USAP, ha quedat totalment col·lapsat només acabar el partit.

Si voleu comprar samarretes, o qualsevol cosa relacionada amb l'USAP, podeu anar a la seva botiga virtual (només en francès de moment) i si voleu conèixer la historia del club podeu consultar la Viquipèdia.

divendres, 5 de juny del 2009

Lluis i Pablo

Dues parelles estan jugant a les cartes. De sobte, al Lluís li cauen unes cartes a terra.
Quan s'ajup per recollir-les, nota que la dona del Pablo no fa servir roba interior.
Mig incòmode, el Lluís es dona un cop al cap amb la taula i s'aixeca amb cert rubor a la cara.

Més tard, el Lluís va a la cuina a buscar una cervesa i la dona del Pablo que el segueix. Li pregunta:
Has vist alguna cosa interessant sota la taula?
El Lluís admet que sí, i ella continua:
Pot ser teu, per només 500 Euros!
El Lluís pensa un minut, i diu que hi està interessat.

Queden per trobar-se el divendres següent a les dues del migdia, ja que el Pablo estarà treballant a l'oficina.
El divendres, el Lluís va a casa del Pablo i, després d'una sessió de sexe com feia molt de temps no tenia, li paga a la dona els 500 Euros acordats.

Una estona després arriba el Pablo i li pregunta a la seva dona:
El Lluís ha estat aquí aquesta tarda?
La dona, a contracor i una mica sorpresa, respon que sí.
I t'ha donat 500 Euros?
Déu meu, ell ho sap, pensa ella.
I finalment diu..... Sí, me'ls ha donat.
Ah, que bé! (respon el Pablo), el Lluís ha passat per la meva oficina aquest matí i m'ha demanat que li deixés 500 Euros. M'ha dit que me'ls tornaria aquesta tarda al passar per casa, i que te'ls deixaria a tu si jo hi era. ¡¡¡Què bon paio és el Lluís!

No se però diria que el Lluís és català!!